Rukometaš Nexea iz Našica uoči duela sa Španijom

Čapljinac Marin Vegar jedno je od igračkih osvježenja, koje je selektor Bilal Šuman uveo u našu reprezentaciju.

Lijevi bek hrvatskog Nexea iz Našica tokom priprema bh. tima na Ilidži svojim radom i zalaganje pokazao je, kao i ostali saigrači iz reprezentacije, da je opravdano dobio Šumanov poziv.

I on sam u razgovoru za službenu stranicu RSBiH ističe da se radilo kvalitetno i da reprezentacija spremno dočekuje duele sa Španijom i Austrijom

– Imao smo malo vremena na rapolaganju, ali smo ga dobro iskoristili. Vidi se taj novi pečat novog izbornika i idemo u pravom smjeru. Očekuju nas dvije jake utakmice. U Španjolskoj idemo igrati i tamo samo možemo mnogo dobiti, a onda slijedi najvažnija utakmica sa Austrijom – priča Vegarpred polazak u Španiju gdje večeras (srijeda) naša reprezentacija igra protiv domaćeg tima (Valjadolid s početkom u 20,30 sati)

Španija je naš prvi kvalifikacioni rival i nema sumnje veliki favorit.

– Utakmica u Valjadolidu će nam pokazati da vidimo u kakvom smo stanju, kako igramo, gdje se nalazimo, šta moramo   popraviti na čemu moramo raditi, da vidimo dobre i loše strane – dodaje Vegar.

Kao i mnogo, i Vegar susret s Austrijom apostrofira kao mnogo važniju.

– Ispada da je to najvažnija utakmica. Nakon Španjolske, imat ćemo 4-5 treninga tako da mislim da ćemo još više raditi na uigranosti i da ćemo se dobro spremiti za susret sa Austrijancima – kaže Vegar.

O svom statusu u reprezentaciji ističe:

-Zadovoljan sam prijemom u ekipu. Ekipa je stvarno dobra, zadovoljan sam i svojom pozicijom u timu. Sve je stvarno super.

(Reprezentacija.ba)