Bh. rukometaši 2. novembra igraju prvi susret kvalifikacija protiv Španije u gostima

Lijevo krilo rukometne reprezentacije BiH, Alen Ovčina, ove sezone igra za turski tim Antalyaspor, javlja zvanična stranica Rukometnog saveza BiH.

Nekadašnji rukometaš Slobode, Gračanice, sarajevske Bosne, katarskog Al-Shammala i Vogošće Poljine Hills na pripreme našeg državnog tima na Ilidžu stigao je spreman, a na početku razgovora za zvanični sajt Rukometnog saveza BiH prvo nam je prenio utiske iz Turske…

– Sad zasad je odlično stanje, uslovi su za mene odlični, ja sam se super uklopio u ekipu i nadam se da će ostati tako – govori Ovčina.

U Turskoj igra još jedan naš reprezentativac Faruk Vražalić za Besiktas. Stranaca je sve više, što aludira na to da Turci i u rukomet sve više ulažu.

– Kvalitet lige je u usponu. Prednost je što se u klub može dovesti 8-9 igrača tako da ima dosta internacionalaca iz država bivše Jugoslavije, Rusije, Bjelorusije… Dosta je izjednačena liga. Ambicije mog kluba su da pokušamo izboriti plasman u Evropu. Trenutno smo osmi, ali nas dva boda dijele od željene pozicije na tabeli, tako da imamo realne šanse ostvariti cilj – ističe Ovčina.

Na pripremama reprezentacije, pod dirigentskom palicom novog selektora Bilala Šumana, od prvog je dana i hvali atmosferu kao i rad našeg tima.

– Sve je stvarno super, na visokom nivou. Ovo nas što ima na trenizima zaista radimo kvalitetno i dobro, atmosfera je za pohvali, još kad se kompletiramo bit će to odlično – ističe bh. krilni igrač.

Prva utakmica pred našim rukometašima je na pragu. U Španiji gostujemo 2. novembra, a već četiri dana kasnije u Sarajevo nam dolazi Austrija.

– Španija jeste favorit, ali se ne predajemo unaprijed. U susretu sa Austrijom idemo na pobjedu. Optimista sam kao što smo i svi. Trebat će nam i podrška naših navijača, koji su nas i do sada često znali nositi do pobjede, tako da očekujem dobru predstavu, pune tribine i naš trijumf u Sarajevu – kazao je Ovčina za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

(Reprezentacija.ba)