FARE NETWORK o skandalu u Bosanskoj Gradišci

Piara Powar, izvršni direktor mreže za borbu protiv diskriminacije u fudbalu FARE NETWORK (Institucionalni partneri FIFA-e i UEFA-e) ponovo je reagovao na dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Prvi čovjek udruge koja ima ogroman utjecaj na odluke disciplinske komisije UEFA-e i FIFA-e ovaj put reagovao je na sramotno skandiranje navijača FK Kozara u utakmici osmine finala Kupa BiH protiv FK Sarajevo, čiji su navijači vrijeđali žrtve genocida u Srebrenici.

Powar ističe da se ovakve stvari ponavljaju u Bosni i Hercegovini, te da je izostala prava reakcija nadležnih organa.

– Već nekoliko puta smo reagirali na slična nacionalistička navijanja u Bosni i Hercegovini i zaista je sramotno da takva ponašanja nalaze mjesta na sportskim tribinama, pogotovo za Srebrenicu čije su rane još uveliko friške i osjetljive.

Očekujemo od nadležnih organa da reaguju kako se takvo što ne bi ponavljalo na sportskim okupljanjima.” – poručio je Powar u razgovoru za Reprezentacija.ba.

Bosna i Hercegovina pod hitno treba zakon o sigurnosti koji bi ovakve izgrednike, ali i sve druge huligane, zauvijek odstranio sa sportskih igrališta u našoj državi.

(Reprezentacija.ba)