Ibišević otvoren za pregovore o produženju ugovora s berlinskim klubom

Bh. reprezentativac i odnedavni kapiten berlinske Herthe, Vedad Ibišević (32), u intervjuu za “Sportbild” govorio je o svojoj novoj ulozi, aktuelnoj sezoni, ali i budućim planovima u njemačkom bundesligašu.

“Sudci se prema meni ponašaju drugačije otkako sam kapiten. Razgovori na terenu su dobri, opušteniji. Nisam neko ko će svaki put odreagirati, ali neke stvari želim razjasniti odmah kada vidim da nešto nije u redu”, rekao je Ibišević, dodavši kako je s novom ulogom mnogo oprezniji sa saigračima.

“Kod kuće puno više razmišljam o svemu, o savjetima koje bih mogao dati saigračima. Ako svoju ulogu shvataš ozbiljno, odeš do svakog od saigrača i pitaš ga kako je. Puno sam oprezniji sada s momčadi”.

Ibišević je prokomentarisao i eventualni odlazak iz Berlina, o kojem se često pisalo proteklih sedmica, naglasivši kako je otvoren za pregovore o novom ugovoru.

“U Berlinu se osjećam jako dobro, zabavno mi je u momčadi. Ali kada imate 32 godine, normalno je da imate mnogo drugih stvari koje želite postići. Naravno da neću napraviti neku glupost samo zato što je poneki euro više u igri. Otvoren sam za različite opcije, ali imam suprugu i dvoje djece i ne želim ih razvlačiti negdje po svijetu”, zaključio je Ibišević.

Naš napadač je ove sezone za Herthu odigrao 11 utakmica i postigao osam pogodaka, a tom učinku pridodao je i tri asistencije.

(Reprezentacija.ba)