Danas na rasporedu dva treninga

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu okupila se jučer u Trening centru N/FS BiH u Zenici, a u zeničkoj Areni se spremaju za prijateljski dvomeč s Makedonijom, piše službeni sajt N/FS BiH.

Izabranici Bore Matana sinoć su odradili jedan trening, dok su danas na rasporedu dva.

Za ovu reprezentativnu akciju Matan će isprobati i nekoliko novih igrača.

“Isprobat ćemo u dvomeču sa Makedonijom i nekoliko novih, mlađih momaka. Želimo da vidimo da li možemo proširiti spisak i računati na više igrača za naredne susrete, ali i da provjerimo u kakvom su stanju i neki standardni reprezentativci”.

Nedavno je u Nyonu obavljen žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gdje će naši reprezentativci biti u grupi sa Azerbejdžanom i Mađarskom, dok će treći protivnik biti poznat nakon preliminarnog kvalifikacionog kruga.

Prokomentarisao je Matan i kvalifikacionu grupu.

“Sigurno je da će Azerbejdžan biti favorit u skupini jer je domaćin kvalifikacionog turnira i redovan učesnik završnice velikih takmičenja. Imaju nekoliko Brazilaca u ekipi i u vrhu su evropskog i svjetskog futsala. Mađarska je u ekipa u usponu i oni igraju na velikim takmičenjima. Protivnici jesu jaki, ali mogli smo proći i lošije u žrijebu. Moramo na kvalitetan način odraditi period do početka kvalifikacija i onda ćemo moći da očekujemo kvalitetan rezultat, a to je jedno od prva dva mjeta u skupini”.

Prvi meč s Makedoncima bit će odigran sutra (26.10.) u 18.00 sati, a drugi dan poslije (27. 10.), također u 18.00.

(Reprezentacija.ba)