Bh. juniorke uoči posljednjeg meča kvalifikacija

Juniorske reprezentativke BiH na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u prva dva kola nisu bile uspješne protiv vršnjakinja iz Portugala i Švedske, piše službeni sajt N/FS BiH.

“U prvoj utakmici kao da smo se uplašili protivnika i nismo odigrli na nivou. Protiv Švedske smo izgledali bolje na terenu u odnosu na prvi meč i iznenadili smo ih u prvom poluvremenu, ali nismo imali snage da nastavimo u tom ritmu, te je protivnik je na kraju zasluženo pobijedio”, rekla je igračica sredine terena Anja Limanović i dodala:

“Sutra ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Neće biti lako, ali možemo do bodova”.

I Marija Radoš se nada boljem rezultatu u sutrašnjem meču trećeg kola sa Gruzijom.

“Svi želimo da završimo turnir sa barem jednom pobjedom. Učinit ćemo sve da sutra dođemo do bodova. Ne potcjenjujemo nikoga, ali mislim da smo kvalitetniji od Gruzije i nadam se da ćemo to pokazati na terenu”.

Radoš igra u odbrani i na ovom turniru je prvi put nastupila za naš juniorski tim.

“Odličan je osjećaj debitovati za reprezentaciju. U prvoj utakmici je bilo malo treme jer se prije nisam susretala sa ovako jakim protivnicima, ali zadovoljna sam kako sam se uklopila u tim. Žao mi je što nismo ostvarili bolje rezultate i osvojili neki bod. Međutim, Portugal i Švedska su opravdali ulogu favorita”.

(Reprezentacija.ba)