Juniorske reprezentativke BiH žele pobjedom okončati kvalifikacije

Juniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine danas imaju slobodan dan koji će iskoristiti za izlet u Bijeljini, dok će sutra odraditi jedan trening pred utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. sa Gruzijom, prenosi službeni sajt N/FS BiH.

Švedska je jučer nadigrala naš tim i pobijedila 5:1, a tu utakmicu je prokomentarisala napadačica bh. selekcije Ajla Pašalić.

“Borili smo se, ali Švedska je izuzetno kvalitetna ekipa. Znali smo i prije utakmice da su oni favoriti u grupi, no bez obzira na to nadali smo se da možemo ostvariti barem neriješen rezultat. Veći dio utakmice smo bili ravnopravan protivnik, ali nam je nedostajalo snage da u zadnjih trideset minuta utakmice “dodamo gas” i eventualno sačuvamo 1:1. Međutim, one su bile skoncentrisanije i do kraja susreta su došle do ubjedljive pobjede”.

Slično mišljenje ima i golman Jelena Gvozderac.

“Šteta je što smo bez bodova nakon prva dva kola. Protiv Portugala smo loše ušle u utakmicu, ali sa Švedskom, koja je još bolja ekipa igrali smo odlično prvih sat vremena, sve dok nismo primili drugi gol. Kasnije smo napravile previše grešaka što je protivnik iskoristio i to je razlog velike prednosti koju su ostvarili”.

Pašalić očekuje povoljniji rezultat u nedjelju kada su na programu utakmice posljednjeg kola kvalifikacione grupe 7.

“Sada imamo dva dana da se spremimo za meč sa Gruzijom. Ne želimo da završimo turnir bez bodova, ali moramo da damo sve od sebe kako bismo ostvarili pobjedu u narednoj utakmici”.

Gvozderac također vjeruje u pobjedu.

“Možemo ostvariti pobjedu u nedjelju. Imamo kvalitet, ali moramo na terenu da pokažemo da smo bolji tim. Sigurno je da i Gruzijke žele isto, ali ako budemo pružili naš maksimum rezultat neće izostati”.

Susret s Gruzijom igra se u nedjelju na Gradskom stadionu u Bijeljniji s početkom od 14 časova.

(Reprezentacija.ba)