Džeko igrao od 81. minute

Iako su imali dva gola prednosti protiv bečke Austrije u susretu trećeg kola Europa lige, nogometaši Rome uspjeli su osvojiti svega bod, odigravši 3:3.

Gosti su pak prvi poveli i to u 16. minuti golom Holzhausera, da bi potom uslijedio preokret domaćina preko El Shaarawyja (13’, 34’).

Florenzi je u 69. minuti povisio na 3:1 i kada se očekivalo da će Rimljani zabilježiti sigurnu pobjedu, uslijedila su dva brza pogotka gostiju u 82. i 84. minuti.

Prvo je pogodio Prokop, a potom Kayode za potpuni muk na Olimpicu.

Domaći su do kraja pokušali stići do novog pogotka i postigli su ga u 90. minuti, ali je on poništen, jer se bh. kapiten Edin Džeko našao u nedozvoljenoj poziciji.

Džeko je ušao u igru u 81. minuti, a pored poništenog pogotka, imao je još jednu dobru priliku, kada je njegov udarac izblokiran.

Roma je unatoč ovom kiksu ostala na prvoj poziciji grupe “E” s pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Austria.

Recimo i to da je za goste zaigrao golman bh. korijena Osman Hadžikić, koji je u 25. minuti zamijenio povrijeđenog Almera.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.