Talentovana igračica SFK 2000 govorila o predstojećoj utakmici bh. juniorske selekcije

Nakon jučerašnjeg susreta sa Portugalom bh. juniorske reprezentativke već su mislima okrenute ka utakmici sa Švedskom koja je na programu sutra u 14 sati. Danas će izabranice Nikole Nikića u Etno selu Stanišići odraditi jedan trening, piše službeni sajt N/FS BiH.

Poziv u reprezentaciju dobila je i Mia Kuljanin koja je govorila o svojim fudbalskim počecima.

“Fudbal sam počela da igram uz brata. U početku sam trenirala sa dječacima u Slaviji i Š.F. Olimp, dok nisam prešla u SFK 2000 gdje i danas nastupam”.

Kuljanin je prije “U-19” bila standardna i u “U-17” selekciji.

“Drago mi je što selektori naših reprezentativnih timova računaju na mene. Igrala sam i za kadetsku reprezentaciju, a sada sam u juniorskoj. Čast je, ali i obaveza igrati na tom nivou i to je veliko priznanje za moj trud i rad. Nadam se da ću u budućnosti debitovati i za “A” tim”.

Talentovana igračica se osvrnula i na jučerašnji susret s Portugalom koji je bh. tim izgubio sa 0:3.

“Loše smo ušli u utakmicu, nismo bili borbeni. Morali smo pokazati više protiv ekipe kao što je Portugal. Nadam se da ćemo sutra protiv Švedske popraviti utisak”.

Mia Kuljanin smatra da ekipu sutra očekuje još teži zadatak.

“Naš naredni protivnik je favorit u ovoj grupi i riječ je o zaista organizovanoj i kvalitetnoj selekciji. Bit će to i veliko iskustvo za nas, jer ćemo igrati protiv jedne od najboljih ekipa u ovom uzrastu. Morat ćemo i mi promijeniti pristup u odnosu na jučerašnji meč i pokušati da iznenadimo favorizovanog protivnika”.

(Reprezentacija.ba)