Kiprani nakon press konferencije na Bilinom Polju odradili i trening

Nogometaši Kipra gostovat će sutra (ponedjeljak) BiH u susretu trećeg kola grupe “H” kvalifikacija za odlazak na SP.

Tim povodom večeras je u Zenici održana press konferencija, na kojoj su se medijima obratili selektor kiparskog tima Christakis Christoforou i veznjak Vincent Laban.

“Znamo ko je Bosna i Hercegovina i koliko je snažan protivnik. Znamo da ima odlične igrače s velikim iskustvom igranja u Evropi. Kako bi dobili nešto iz te utakmice, treba da damo sve od sebe, odigramo što najbolje možemo. Naši igrači su spremni za to, iako znaju da će biti vrlo teško”, rekao je Christoforou.

Christoforou, koji je na klupu Kipra došao krajem 2015. godine, dotakao se i lošeg učinka svoje momčadi, koja je poslije dva odigrana meča bez bodova.

“Svaka utakmica je drugačija, naročito protiv Grčke. Kada pogledate statistiku, to nije realno. Mi se nadamo da će sutra biti drugačije. Ne obaziremo se na to, interesuje nas samo rezultat”.

Kako ističe, imat će sve igrače na raspolaganju, a šansu će dobiti oni najspremniji.

“Gledat ćemo ko su fizički i taktički najspremniji igrači za sutrašnju utakmicu. Računam na sve igrače, svi su mi na raspolaganju. Dat ćemo sve od sebe da dobijemo nešto od sutrašnje utakmice”.

Christoforou je na kraju prokomentarisao i susret prije dvije godine, kada je Kipar slavio u Zenici pogotcima Christofija (1:2), istakavši kako to nije nikakvo mjerilo pred sutrašnji duel.

“Nismo na tom nivou kao reprezentacija da stalno bilježimo uspjehe. Ništa ne znači to što smo pobijedili prije dvije godine”, dodao je kiparski selektor.

Kiprani su nakon obraćanja medijima na terenu stadiona Bilino Polje odradili i službeni trening, koji je za javnost bio otvoren prvih 15 minuta.

Susret između BiH i Kipra igra se sutra s početkom u 20:45 časova.

(Reprezentacija.ba)