Selektor bh. kadetkinja nakon povijesnog uspjeha

Jučerašnjom pobjedom nad reprezentacijom Makedonije, ženska “U-17” selekcija BiH je prvi put ostvarila plasman u Elitni krug kvalifikacija, piše oficijelni sajt N/FS BiH.

“Ovo je šesta generacija koju predvodim sa klupe. U nekoliko navrata smo bili jako blizu plasmana u Elitnu rundu a sada smo konačno to i ostvarili”, rekao je selektor Ilija Lucić i dodao:

“Uzor nam je uvijek bila muška kadetska reprezentacija, koja je standardna u Elitnom krugu, a prošle godine su igrali i na Evropskom prvenstvu. Htjeli smo i mi da ostvarimo takve rezultate. Na turniru u Makedoniji igali smo borbeno, hrabro, sa izraženom željom da napravimo uspjeh. Djevojke su se zaista potrudile i zasluženo su se plasirale u narednu kvalifikacionu fazu”.

Selektor se dotakao i pitanja koliko formiranje kadetske ženske lige doprinosi kvalitetu “U-17” selekcije.

“Uvijek smo imali potporu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ovo je prva sezona lige za kadetkinje i određeni pomaci su već vidljivi. Ženski fudbal u našoj zemlji se razvija, a novoformirana liga će prave rezultate pokazati u narednim godinama i sigurno je odlična stvar što se krenulo sa tim takmičenjem”.

(Reprezentacija.ba)