Do večeras se očekuje dolazak svih igrača, izuzev Đurića i Šunjića

Današnjim okupljanjem u Briselu zvanično počinju pripreme “A” reprezentacije za kvalifikacione utakmice sa Belgijom i Kiprom, za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, prenosi oficijelni sajt N/FS BIH.

U hotelu “Dolce la Hulpe” gdje je smješten naš tim od jutros je radno. Stručni štab u sali za sastanke analizira koliko je ko igrao u vikendu koji je iza nas, tu su na velikoj tabli,  ispisana vremena dolazaka svih reprezentativaca, pa će shodno tome i termin današnjeg treninga biti  pomjeren za oko pola sata i počet će u 17.30.

Selektor Mehmed Baždarević ništa ne prepušta slučaju, sve je spremno za dolazak igrača a kasnit će jedino Đurić i Šunjić.

“Za sada nemamo nikakvih novosti, svi su bili na terenu, što se tiče dolazaka i povreda za sada nemamo loših vijesti. Ja se nadam da će danas u toka dana, odnosno do večeras svi biti ovdje osim Milana Đurića koji ima privatnih obaveza i Tonija Šunjića koji igra večeras. Sutra u 12 sati bit ćemo kompletni i nadam se da ćemo moći odraditi sve što smo planirali i biti spremni u petak za ono zbog čega smo ovdje”.

1000_1475503710okupljanje4

Kad je riječ o planu rada, Baždarević ističe da se uporedo mora pripremati i za Kipar.

“Pripremamo se za dvije utakmice, pa moramo razmišljati i o onome što nas čeka nakon Belgije. Cilj nam je kao prvo dovesti sve igrače na isti nivo, kad je riječ o rekuperaciji, jer jedni su igrali u petak, drugi u subotu, nedjelju ili ponedjeljak. Znači do srijede svi moraju biti na istom nivou, odmorni  i spremni da odrade jednu takmičku zamisao koju smo pripremili i o čemu naravno ne bih sada govorio. Ono što je specifično, to je da igramo dvije utakmice jako blizu i moramo spremiti ovu prvu i razmišljati o utakmici sa Kiprom koja je izuzetno važna”.

Poznavaoci fudbala znaju da je Belgija jedna od najboljih reprezentacija, te da izabranicima Mehmeda Baždarevića neće biti lako.

“Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku, jednoj od najboljih ekipa na svijetu. Oni su u stanju da iz dvije prilike naprave probleme, postignu golove. Na nama je da odigramo jednu dobru utakmicu, kompletnu na tehničkom i taktičkom planu. Razliku može napraviti i ta želja i jedna velika borbenost. Obaveza svih je da pruže maksimum, neće biti lako ali ako damo sve od sebe onda ni rezultat neće izostati”.

(Reprezentacija.ba)