Treći je dan priprema fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naši Zmajevi u odnosu na jučer danas su trenirali pojačani za kapitena Emira Spahića.

– Ne sjećam se da smo imali ikada bolje uslove za trening u Hrasnici i da je ovaj teren bio u boljem izdanju nego sada. Obzirom na padavine koje su zadesile BiH u proteklom periodu, mogu reći da sam zadovoljan uslovima za trening i da ne razmišljamo o promjeni lokacije. – kaže Safet Sušić.

– Jedino što me u ovom trenutku brine to je utakmica koju smo trebali igrati u Gradačcu. Volio bih da tamo odigramo prijateljski meč kako smo i planirali, ali je upitno da li će to uopšte biti moguće zbog već spomenutih padavina. Još ne razmišljamo o alternativi, ali moguće je da međusobno odigramo utakmicu ili osmislimo nešto treće. – najavljuje Sušić.

– Mogu reći da je zdravstveno stanje igrača bolje i da povrijeđeni igrači napreduju dobro. Begović bi prema najavama doktora već popodne mogao trenirati, ali ćemo ga vjerovatno poštediti. Miralem Pjanić se žali na bolove u leđima pa neće jutros trenirati, ali nije ništa ozbiljno, moguće da je loše spavao. – poručuje Pape.

(Reprezentacija.ba)