Sve oči uprte u Koševo

Danas (subota) se igraju preostali susreti 11. kola BHT Premijer lige, koje će obilježiti duel Sarajeva i Slobode na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Sloboda stiže u glavni grad BiH poslije četiri utakmice bez pobjede, koje su je ostavile na šestom mjestu s 15 bodova.

Ni nogometaši Sarajeva ne stoje mnogo bolje na tabeli. Četvrt su s šest bodova zaostatka u odnosu na vodeći Zrinjski, a uoči današnjeg meča u korist im neće ići ni statistika, koja kaže da su izgubili tri prethodna ogleda s Tuzlacima. Od toga su samo na posljednja dva primili sedam pogodaka.

Zanimljivo će biti i u Bijeljini, gdje će Radnik dočekati Željezničar. Bit će to povratak Slavka Petrovića u grad u kojem je proveo dvije godine, prije nego što je ovog ljeta došao na Grbavicu.

Radnik je u seriji od tri pobjede i trenutno zauzima visoko drugo mjesto, dok je Željezničar sedmi s tek tri boda manje.

U video prilogu pogledajte očekivanja trenera pred ova dva susreta.

BHT PREMIJER LIGA, 11. KOLO

Petak (30. 9.):

Mladost DK – Čelik 1:0

Subota (1. 10.)

Sarajevo – Sloboda (15:00)

Olimpic – Široki Brijeg (15:00)

Krupa – Vitez (15:30)

Radnik – Željezničar (15:30)

Metalleghe BSI – Zrinjski (15:30)

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.