Jasmin Čeliković govori o kvalifikacionom turniru juniorske selekcije BiH

Selektor „U-19“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Karačić u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sprema ekipu za turnir kvalifikacija za Europsko prvenstvo koji će biti održan od 4. do 9. oktobra u Litvaniji, javlja Fudbalski savez BiH.

Prošlosezonski kapiten kadetske selekcije BiH Jasmin Čeliković dobio je poziv da pokaže svoje umijeće i u juniorskom timu:

„Želio bih se zahvaliti selektoru Karačiću, stručnom štabu i saigračima što su me na lijep način primili u reprezentaciju, tako da mi nije bilo teško da se uklopim tim sa godinu starijim igračima“, rekao je mladi igrač sredine terena.

Osim Čelikovića, još dva igrača iz tima koji je nastupao na Europskom prvenstvu našli su se na spisku selektora Karačića:

„Na prethodnim pripremnim okupljanjima je kroz našu juniorsku selekciju prošlo  nekoliko igrača iz „U-17“ ekipe koja je igrala na Šampionatu Europe, što je takođe potvrda da se radi o talentovanoj generaciji kojoj treba pružiti šansu.“

Talentovani fudbaler Rijeke kaže da ekipa vrijedno radi u ovom pripremnom periodu:

„Imamo kvalitetan tim i svi se trudimo i pružamo maksimum već na pripremama. Nadam se da ćemo ostvariti povoljan rezultat u kvalifikacijama, a to je plasman u Elitnu rundu kvalifikacija. Sa nestrpljenjem očekujemo početak turnira.“

(Reprezentacija.ba)