Aldin Karabeg postao navijač Evertona

Priča Aldina Karabega, 19-godišnjeg mladića i nogometnog fana iz Bosne i Hercegovine, postala je viralna na internetu.

Naime, Aldin je došao na jednu interesantnu i nadasve originalnu ideju, koja mu je na kraju i uspjela.

Odlučio je uputiti dopis na adresu čak 92 kluba u Engleskoj s pitanjem zašto bi trebao postati njihov fan. Dobio je odgovor od svega deset njih, između ostalog i Evertonov, koji je informisao Aldina o klupskoj historiji i rekordima.

Kada je saznao za taj slučaj, bh. reprezentativac Muhamed Bešić je ovom 19-godišnjaku poslao video poruku, poručivši mu kako bi volio da ga jednog dana vidi na Goodison Parku kao navijača Evertona.

To je bilo dovoljno ubjedljivo za Aldina, koji je odlučio prihvatiti poziv Evertona da upozna Bešića i prisustvuje ligaškoj utakmici s Crystal Palaceom.

“Bilo je divno konačno upoznati Aldina i veoma mi je drago što će biti u mogućnosti da prisustvuje utakmici na Goodison Parku”, rekao je Bešić, koji je Aldinu poklonio potpisan dres.

“Rekao sam mu u svojoj poruci da sam ponosan na sve navijače u Bosni i Hercegovini, te da sam sretan što je izabrao Everton. Sjajan je momak, pričali smo o Bosni i nogometu općenito. Nadam se da je uživao u ovom iskustvu”, dodao je Bešić.

Goodison Park

Aldin, čije će putovanje biti dokumentovano od strane emitera Premier League Worlda, rekao je da mu je ovo bilo ostvarenje sna.

“Putovanje od pisanja svim engleskim klubovima do stajanja ovdje na Finch Farmi sa Bešićem je nadrealno“, rekao je Aldin i nastavio:

“Evertonov odgovor me inspirisao da saznam i naučim više o klubu. Što sam više učio, više sam se zaljubljivao. Način na koji su postupili prema meni je živi dokaz zašto je Everton narodski klub”.

On je proveo nekoliko posljednjih mjeseci učeći o historiji momčadi iz Liverpoola.

“To je klub s nevjerovatnom historijom i nekim sjajnim igračima poput Dixieja Deana, koji je bolji i od Messija”, rekao je na kraju Aldin, dodavši kako s nestrpljenjem očekuje da pogleda meč i po prvi put osjeti atmosferu na Goodisonu.

(Reprezentacija.ba)