Pripreme za kvalifikacioni turnir za EP

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će se spremati za turnir kvalifikacija za EP koji će biti održan u Litvaniji, prenosi oficijelni sajt Saveza.

Izabranici Tonija Karačića već su odradili jedan trening.

“Počeli smo pripreme za prvi kvalifikacijski krug. Pozvali smo 22 igrača, ali Sandi Hušić je povrijeđen, dok Mirza Mustafić ima administrativnih problema i na njih nećemo moći da računamo u Litvaniji“,rekao je Karačić i nastavio:

“Što se ostalih igrača tiče, neki imaju danas (srijeda) utakmice u Ligi prvaka za omladince, ali očekujemo da sutra budu sa nama. Iskoristit ćemo ovaj pirpremni period da se što bolje spremimo, da analiziramo protivnike kako bismo ostvarili što bolji rezultat”.

Prokomentarisao je selektor i protivnike u grupi.

“Austrija je blagi favorit za prvo mjesto, ali i Litvanija i Azerbejdžan su kvalitetne, kompaktne i čvrste ekipe. Svi ovi timovi imaju nekoliko veoma dobrih pojedinaca koji mogu da naprave razliku, ali pitamo se i mi.  Sama činjenica da smo uz Austriju bili u prvoj jakosnoj skupini na žrijebanju, stavlja nas u ulogu favorita i mi to trebamo da opravdamo. Neće biti lako, ali smatramo da možemo proći u Elitni krug kvalifikacija”.

Bh. juniori će danas odraditi dva treninga, prvi u 10.00, a drugi u 17.00 sati.

(Reprezentacija.ba)