Mustedanagić je postigao dva gola i asistirao u trijumfu Sparte, dok je Hadžić ubilježio asistenciju za Bayern

Danas su na programu bile utakmice grupne faze i 1/16 finala Lige šampiona za juniore, a dvojica juniorskih bh. reprezentativaca imala su zapažene nastupe.

Juniori praške Sparte su u prvom meču 1/16 finala na svom terenu deklasirali Mladost iz Podgorice sa 4:0, a briljirao je naš Zinedin Mustedanagić (18).

Mustedanagić koji od prošle sezone igra u samom vrhu napada Sparte (u reprezentaciji i do prošle sezone u klubu je igrao na centralnom veznom) postigao je dva gola i asistirao za četvrti pogodak svoje momčadi.

Zinedin je igrao do 87. minute i zaradio žuti karton.

U okviru drugog kola grup D za juniore, minhenski Bayern je slavio u Madridu protiv Atletica sa 3:1.

Juniorski bh. reprezentativac Benjamin Hadžić (17) počeo je utakmicu od prve minute za Bayern i već u četvrtoj minuti asistirao za Tillmana, koji pogađa za 0:1.

Crnički je u 60. minuti udvostručio prednost, da bi Atletico golom De Castra smanjio na 1:2.

Konačnih 1:3 za Bayern postavio je Fein u 92. minuti.

Hadžić je zamijenjen u 58. minuti te je zaradio žuti karton.

Mustedanagić i Hadžić se nalaze na spisku U19 selekcije BiH u kvalifikacijama za EP (protivnici Azerbejdžan, Austrija i Litvanija) i sigurno da odlični nastupi ova dva talentovana bh. fudbalera mogu radovati selektora Tonija Karačića.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.