Bh. kadeti će od 23. septembra igrati kvalifikacioni turnir za EP

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine krenuli su jutros za Moldaviju gdje će od 23. do 28. septembra učestvovati na turniru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, javlja Fudblaski savez BiH.

Prije polaska na put selektor Sakib Malkočević je rekao:

„U četiri dana priprema u Vogošći odradili smo šest treninga. Najvažnije je da nije bilo povreda. Pokušali smo u pripremnom periodu da nadoknadimo propušteno i da ispravimo greške koje su se dešavale u projateljskom dvomeču protiv Italije. Idemo u Moldaviju oprezni, ali i sa optimizmom. Tri prethodna kvalifikaciona ciklusa smo igrali u Elitnom krugu i želimo da nastavimo taj niz.“

Protivnici „U-17“ reprezentativcima BiH biće Moldavija, Rusija i Latvija. Malkočević smatra da ekipa može do Elitne runde:

„Neće biti lako. Rusija je favorit grupe, a sigurno da Moldavija i Latvija takođe imaju svoje ambicije. Svjedoci smo kako timovi iz istočne Evrope napreduju i ostvaruju sve bolje rezultate i na klupskom i reprezentativnom nivou. Svi igraju fudbal i biće teško, ali nadamo se da ćemo turnir završiti na jednom od prva dva mjesta u grupi i plasirati se u Elitni krug.“

Bh. kadeti su jučer u Zenici bodrili našu žensku reprezentaciju u utakmici sa Srbijom, a i naše najbolje fudbalerke su izabranicima Sakiba Malkočevića poželjele sreću na turniru u Moldaviji.

(Reprezentacija.ba)