Fudbalerka SFK 2000 po prvi put je u seniorskoj selekciji BiH

Već drugi dan se bh. seniorke spremaju za posljednji susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa selekcijom Srbije, izvještava Fudbalski savez BiH.

Prvi put u seniorskom timu našla se i Merjema Medić koja je prošla sve naše omladinske selekcije.

„Poziv u „A“ reprezentaciju je veoma značajan za mene. To je veliko priznanje za moj rad i trud i nadam se da ću imati priliku da zabilježim prve minute u našem seniorskom timu i tako zaigram na najvišem nivou“, rekla je Medić kojoj nije bilo teško da se uklopi u tim:

„Sa većinom igračica treniram u SFK 2000 pa mi nije teško da se uklopim. Atmosfera u ekipi je odlična.“

Mlada igračica želi pobjedu u predstojećem susretu:

„Cilj nam je da ostanemo na trećoj poziciji u kvalifikacionoj grupi. Iako nam je za to dovoljan jedan bod mi želimo da osvojimo sva tri i da na najljepši način zatvorimo ovaj kvalifikacioni ciklus. Srbija je kvalitetna ekipa. Protiv nekih igračica sam igrala u omladinskim selekcijama i poznajem ih. Smatram da možemo ostvariti pobjedu.“

Očekuje Merjema i podršku sa tribina zaničkog Trening centra:

„Pozivam i sve navijače da dođu u utorak i da nas podrže, jer imamo šta da pokažemo i moći će da uživaju u kvalitetnom fudbalu.“

U Trening kampu je danas obilježen i Grassroots dan, te se Merjema Medić, kao i ostale naše reprezetativke, družila sa mališanima koji su učestvovali na manifestaciji.

„Drago mi je da sam imala priliku da prisustvujem ovoj manifestaciji. Odličnu stvar je NS/FS BiH napravio organizacijom ovakvog događaja. Sve je proteklo u zaista lijepom ambijentu i bilo je zabavno družiti se sa najmlađim fudbalerkama i fudbalerima“, rekla je Medić.

(Reprezentacija.ba)