Član idealnog tima sezone Bundeslige prema portalu Spox.de i naš reprezentativni stoper Ermin Bičakčić (24) danas je zbog povrede propustio trening reprezentacije u Hrasnici.

Nije danas trenirao ni Asmir Begović zbog povrede prsta, no za razliku od Asmira koji je slobodno vrijeme provodio unutar hotela Hercegovina, Ermin je nestrpljivo ispred hotela

čekao svoje prijatelje i saigrače iz reprezentacije da se vrate iz Hrasnice gdje su Zmajevi danas trenirali.

Prema prvim najavama Ermin Bičakčić neće moći trenirati prvih deset dana priprema, te na njega Safet Sušić neće računati na prijateljskom meču protiv mlade reprezentacije u Gradačcu 22. maja.

Medicinski tim naše repreznetacije predvođen dr. Reufom Karabegom čini sve da Ermin Bičakčić bude spreman za utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu, te da što prije sa svojim saigračima iz reprezentacije trenira u punom kapacitetu.

Stoper Eintrachta iz Branuschweiga za reprezentaciju BiH je debitovao u augustu prošle godine na prijateljskom meču protiv SAD-a. Zanimljivo, tada je Bičakčić vrlo dobro igrao na poziciji desnog beka, a nakon tog meča bio je neizostavan dio naše reprezentacije, za koju je igrao na pozicij stopera, te uz to postigao i izuzetno važan pogodak na utakmici protiv Slovačke u Žilini.

(Reprezentacija.ba)