Mulaomerović nakon susreta BiH i Rusije

Nakon poraza bh. košarkaša u Tuzli protiv ruske reprezentacije rezultatom 67:78, selektor Damir Mulaomerović na konferenciji za medije prvi put je javno govorio o prisutnoj nedisciplini u bh. reprezentaciji, piše Tuzlanski.ba.

Kada je pred kraj meÄa kapiten Mirza Teletović gotovo uÅ¡ao u fiziÄki obraÄun sa Džananom Musom, a publika skandiranjem Musinog prezimena podržala najmlaÄ‘eg bh. reprezentativca, Mulaomerović je naveo da smo na terenu mogli vidjeti nedopustivo ponaÅ¡anje.

“Nedopustivo je da kapiten ekipe tako reagira. U svlaÄionici smo imali buran razgovor, kako bismo jedni drugima u lice rekli Å¡ta mislimo“, istaknuo je Mulaomerović.

Upitan o navodnim “strujama u reprezentaciji†i izdvajanju Teletovića i Jusufa Nurkića, te njihovom nepojavljivanju na druženju s publikom dan uoÄi utakmice, sugeriranju kolegama da novinarima ne odgovaraju na pitanja i izlasku na zagrijavanje kada su se svi igraÄi već uveliko pripremali za utakmicu, Mulaomerović je rekao da je to njihova liÄna stvar.

“Njihova je privatna stvar hoće li javno istupati ili ne. Ja tu ne mogu niÅ¡ta, ruke su mi vezane. Nurkić je sa 22 godine budućnost naÅ¡e koÅ¡arke. PoÅ¡tujem njihove igraÄke veliÄine, ali i sve ostale momke koji su tokom posljednjih mjesec i po dali svoj maksimum“, naglasio je Mulaomerović, dodajući “da smo rijeÅ¡ili Å¡ta smo imali, a vidjet će se ko će ići u Å vedskuâ€.

TakoÄ‘er, Mulaomerović je rekao da prihvata odgovornost za gubitak ovog važnog meÄa u kojem se priželjkivala pobjeda.

“Vodi se neviÄ‘ena haranga od strane pojedinih sarajevskih medija koji stvaraju negativnu atmosferu oko reprezentacije. ÄŒak su i poslije dobijene utakmice protiv Å vedske iznosili salve negativnosti. U isto vrijeme niko ne spominje da radimo iako nam nedostaju igraÄi. Želim da se ovi momci plasiraju na Evropsko prvenstvo, a ako sam ja problem, ja ću otići“, rekao je bh. selektor. Komentirajući veÄeraÅ¡nju igru, Mulaomerović je podsjetio da je BiH u jednom momentu imala 16 poena razlike, ali da su kasnije popuÅ¡tali, da bi u drugom poluvremenu igra bila, rekao je, “vrlo neodgovornaâ€, kazao je Mulaomerović, prenosi Tuzlanski.ba.

Sergej BazareviÄ, selektor reprezentacije Rusije, izjavio je da je oÄekivao teÅ¡ku utakmicu, jer je znao da će Bosanci i Hercegovci igrati najbolje Å¡to mogu.

“U prvoj polovini nismo igrali kako smo se dogovorili, a agresivnom igrom u preostalih 20 minuta, postigli smo ovakav rezultat. NavijaÄi su bili fenomenalni i sve vrijeme su navijali za svoj tim, a ovom prilikom ja im se zahvaljujem za aplauz koji su i nama uputili na kraju utakmice“, rekao je BazareviÄ, dodajući da radi na vraćanju nekadaÅ¡njeg imidža ruskoj koÅ¡arci.

(Reprezentacija.ba)