Odlučujući meč za Mulaomerovićeve izabranike

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u tuzlanskom Mejdanu u okviru četvrtog kola grupe C kvalifikacija za EP ugostiti selekciju Rusije.

Rusi su nam u prvom meču kvalifikacija, odigranom 31. augusta u Permu, nanijeli težak poraz s čak 29 poena razlike (54:83).

Uz maksimalan učinak nalaze se na prvom mjestu, pa će izabranicima Damira Mulaomerovića biti neophodna pobjeda ukoliko žele zadržati šanse za plasman na EP.

– Nadam se da će svi biti spremni za utakmicu. Znamo sve o Rusima, kao i oni o nama. Ključ pobjede leži u dobroj odbrani, kako individualnoj, tako i timskoj. Moramo biti skoncentrisani svih 40 minuta. Da ponovimo dobru igru iz prvog poluvremena u Permu, a da zaboravimo loših 20 minuta iz drugog dijela susreta u Rusiji – kaže Mulaomerović.

Bh. selektor je najavio napadačku igru, istakavši kako će jedan od naših glavnih aduta svakako biti Mirza Teletović, koji je zbog zdravstvenih razloga propustio prvi meč.

– Ovo je moj debi u Mejdanu u ulozi selektora reprezentacije i zbog toga me trese pozitivna trema. Ali, ja sam najbolji u ovakvim kriznim situacijama. Svi mi, a posebno igrači, sanjamo o jednoj ovakvoj utakmici. Dat ćemo sve od sebe da važan susret završimo pozitivno i sačuvamo nepobjedivost Mejdana – rekao je za Fenu selektor Mulaomerović.

Meč između BiH i Rusije igra se večeras od 20:15 časova.

(Reprezentacija.ba)