Okupljanjem na Ilidži danas počinju pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za Svjetsko prvenstvo.

Najavljenih 15 reprezentativaca koji će se do večeras javiti Safetu Sušiću u Ilidži će dočekati vanredno stanje uzrokovano obilnim padavinama i popratnim poplavama zbog kojih je većina stanovništva ove sarajevske općine proteklu noć provela budno brinući za sigurnost svojih domova.

Saznajemo kako u stručnom štabu naše reprezentacije razmišljaju o promjeni lokacije priprema Zmajeva, te da će se eventualno smanjenje obima ili prestanak padavina čekati do sutra, nakon čega bi mogla biti donesena odluka o odlasku iz Sarajeva.

Alternativa je praktično malo. Centar NFSBIH u Zenici još uvijek nije u punoj funkciji, a i da jeste, vremenske prilike tu nisu ništa bolje od onih u Sarajevu. Eventualno, moglo bi se razmišljati o odlasku u Međugorje, nekadašnju bazu priprema naše reprezentacije, koje osim boljih klimtskih uslova i manjih padavina nudi i vrhunske kapacitete za trening i boravak.

Obzirom da će Zmajevi zajedno provesti više od mjesec i pol dana, selektor Safet Sušić i njegovi saradnici odlučili su se prvih 12 dana priprema održati u Sarajevu, gdje se naši reprezentativci osjećaju najprijatnije, obzirom da ih čeka dugi period izolacije .

(Reprezentacija.ba)