Cocalić se nada pobjedi na startu kvalifikacija za Mundijal

Prvotimac belgijskog Mechelena i bh. reprezentativac Edin Cocalić među prvima je stigao na okupljanje našeg tima uoči početka kvalifikacija za SP.

Naša reprezentacija 6. septembra igra prvi meč kvalifikacija protiv Estonije u Zenici, a Cocalić se nada trijumfu.

“Drago mi je što smo se ponovo okupili. Počinje novi ciklus i nadam se da ćemo kvalifikacije otvoriti pobjedom. Očekujem da će treninzi biti kvaliteti i da ćemo se svi maksimalno truditi. Najbitnije je da svi imamo zajednički cilj i da ga pukušamo ispuniti”, riječi su Cocalića.

Na pitanje o novim igračima, bh. reprezentativac kaže:

“Razlika je što ovaj put svi krećemo od početka sa selektorom i stručnim štabom, koji su došli na pola prošlih kvalifikacija. Također, smo u zadnje vrijeme pokazali da imamo nove igrače, kao što je to bilo u Japanu. Spisak reprezentativaca se proširio što je dobro za konkurenciju”.

IMG_2901

Belgija i Grčka će biti glavni konkurenti selekciji BiH u pohodu na plasman na SP.

“Belgija je prvi favorit u grupi. Grčka će nakon neuspjeha u prošlim kvalifikacijama nastojati da se iskupi svojim navijačima. Mislim da imamo dobre šanse. Pokazali smo u kvalifikacijama za Euro da smo kvalitetni, jer smo se vratili nakon lošeg starta. Ništa ne možemo obećavati, ali moramo biti pozitivni i vjerovati u sebe”, istakao je za kraj Cocalić

(Reprezentacija.ba)