Lijepo fudbalsko druženje na fudbalskom stadionu u Prači

Na fudbalskom stadionu u Pračizavršen je Prvi internacionalni kamp „Fudbal za sve“  u organizaciji Škole fudbala „Respekt“ , te uz pomoć prijatelja škole i franšiznog partnera „Fussballfabrik“ Sasche Nagela iz SR Njemačke.  

U protekla tri dana mališani su imali priliku da se druže, nauče nove fudbalske vještine, a upoznali su se i sa fudbalerima Željezničara Aleksandrom Kosorićem, Samirom Bekrićem, Ivanom Lendrićem, te skautom premijerligaša sa Grbavice Aldinom Ćenanom.

Na svečanom zatvaranju prisutnima su se obratili Emir Hujdur, osnivač i direktor ŠF Respekt, Susanne Mattis, ataše za kulturu u Ambasadi SR Njemačka u BiH i Sascha Nagel, fudbalski instruktur.

“Kao što je poznato, Škola fudbala Respekt je od svog osnivanja  besplatno otvorila vrata djeci isključujući svaki vid diskriminacije. Upravo, ovim našim prvim Kampom smo to pokazali i on će biti tradicionalan i na njemu će ponovo učestvovati djeca iz cijele BiH”, rekao je između ostalog  Emir Hujdur, koji se zahvalio Saschi Nagelu, Ambasadi SR Njemačke, austrijskom kontigentu EUFOR-a (odjel za civilno-vojnu saradnju – CIMIC), Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, Općini Pale-Prača, Sarajevskom Kiseljaku, Hotelu Damis sa Pala, Buregdžinici Bosna, Slastičarnoj Sport i Mesnoj industriji Bajra na podršci u realizaciji prvog kampa ove jedinstvene fudbalske škole u Evropi.

(Reprezentacija.ba)