“Zmaj Pivo” danas je na 43. međunarodnom sajmu u Gradačcu nagrađeno zlatnom medaljom za kvalitet u kategoriji piva.

– “Zmaj Pivo – Naše nacionalno pivo” proizvodi se od najboljih sorti ječma i hmelja, što ovom pivu daje vrhunski kvalitet i prepoznatljiv ukus – istakla je Mira Isović izvršni menadžer “Kreativa marketing” iz Tuzle, koja je vlasnik licence i generalni distributer piva za Bosnu i Hercegovinu.

Ovo pivo proizvodi se u Hercegovačkoj pivovari u Mostaru po njemačkoj recepturi, odnosno Zakonu o kvaliteti i čistoći piva iz 1516. godine.

– Posebno nam je drago što smo zlatnu medalju za kvalitet dobili upravo u gradu Zmaja od Bosne, u Gradačcu. U narednom periodu očekujemo da nam domaći trgovački lanci otvore svoja vrata, kako bi smo Zmaj Pivo mogli ponuditi kupcima u cijeloj BiH. Očekujemo ne samo deklarativnu, nego i stvaru podršku! – istakla je Isović.

dobitnici medalja za kvalitet 2016

Dobitnici zlatnih medalja su odlučeni nakon što su Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu dostavljeni uzorci za organoleptičku ocjenu kvaliteta i izvršene ocjene od strane stručne komisije kojojm je predsjedavala prof. dr. Nermina Spaho.

Zlatne medalje je uručio direktor Gradačačkog sajma, Hašim Šabanović.

(Sponzorisani članak, Reprezentacija.ba)