Meša u četvrtak objavljuje spisak za Estoniju

Selektor Mehmed Baždarević (55) u četvrtak će  u 11,00 sati  objaviti spisak pozvanih reprezentativaca za utakmicu protiv Estonije.

Utakmicu protiv Estonije sigurno će propustiti nedavno operisani Muhamed Bešić, a trenutno su povrijeđeni i Emir Spahić, Senad Lulić i Miralem Pjanić. Pjanićev i Lulićev nastup protiv Estonije, ipak, ne bi trebao biti upitan.

Očekuje se kako će se na spisku zasluženo naći i igrači koji su osvojili Kirin Kup u Japanu u maju ove godine i koji su pokazali zavidan stepen kvaliteta, požrtvovanosti i discipline kakav dolikuje u reprezentativnom dresu.

Na sebe su pažnju u posljednje vrijeme skrenuli i mladi reprezentativci Milošević i Bajić koji briljiraju u prvom timu Konyaspora.

Pozivu se opravdano nadaju i Mato Jajalo iz Palerma i Dario Dumić iz NEC-a, kojima je FIFA tek nedavno odobrila nastupe za Bosnu i Hercegovinu. Veznjak Jajalo rodom iz Jajca je prethodno prošao sve selekcije Hrvatske, dok je stoper Dumić, kao rođeni Sarajlija, igrao za sve mlade selekcije Danske.

mehmed bazdarevic

Prema najavama, selektor Baždarević će u četvrtak objaviti širi spisak igrača, a nakon vikenda ispred nas, taj spisak će biti skraćen na 22 imena.

Popularni Meša imena pozvanih reprezentativaca će saopštiti u sarajevskom hotelu “Europa” na prigodnom obraćanju medijima.

Utakmica protiv Estonije igra se u utorak 6. septembra u 20,45 sati na zeničkom Bilinom Polju.

(Reprezentacija.ba)