Selektor će u narednih nekoliko dana odlučiti koje će igrače uvrstiti na širi spisak

Još nešto više od 20 dana ostalo je do početka novog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018, koje će naša najbolja fudbalska selekcija otvoriti utakmicom protiv Estonije u Zenici 6. septembra, piše Oslobođenje.

Svi Bosanci i Hercegovci u našoj zemlji i širom planete koji ovu zemlju nose u srcu tog dana će biti uz zmajeve kako bi im držali palčeve i navijali za njih u veoma važnom, prvom duelu, kojim će izabranici Mehmeda Baždarevića otvoriti kvalifikacije. Pored Estonije, podsjetimo, u našoj grupi su Grčka, Belgija, Kipar i Gibraltar.

Ne treba posebno naglašavati koliko bi pobjeda na otvaranju naše Grupe H značila za zmajeve ponajviše zbog pozitivne atmosfere u svlačionici koja je jako potrebna nakon neuspjeha u prošlim kvalifikacijama za Euro u Francuskoj.

Selektor je imao priliku uvjeriti se u rezervne snage kojima raspolaže na Kirin kupu u Japanu, gdje je naš tim sastavljen od igrača iz Premijer lige BiH, te potencijalnih i A reprezentativaca koji dosad nisu dobijali veliku minutažu u dresu BiH, osvojio prvo mjesto.

Ako se tome doda odlična forma Džeke, Ibiševića, Kolašinca, Višće, Đurića, Tine Sušića… koji ovih dana redovno tresu mreže u prijateljskim, ali i takmičarskim mečevima (Ibišević, Sušić), onda se može reći da je Meša na slatkim mukama.

Za razliku od dosadašnje prakse, reprezentativci i stručni štab će se okupiti 29. augusta u Sarajevu umjesto u Zenici, gdje će se, kako nam je rekao Baždarević, zadržati dva-tri dana.

– Tokom prvog dijela priprema planirano je da budemo na Ilidži, a potom prelazimo u naš Trening-centar u Zenici. U naredna dva-tri dana odlučit ću kojih ću to 28 igrača, koliko planiram, uvrstiti na širi spisak, kazao je selektor za Oslobođenje.

(Reprezentacija.ba)