U ranim jutarnjim satima Bh. Olimpijski tim je krenuo na put ka Riu, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Iako su avio karte kupljene još u novembru mjesecu prošle godine, zbog nepredviđene situacije i štrajka radnika Air France-a moralo je doći do promjene i izmjene već utvrđenog rasporeda putovanja bh. učesnika Olimpijskih igara Rio 2016.

OK BiH je na ovu šokantnu vijest promptno reagirao i aktivirao plan ”B” koji podrazumjeva let iz Zagreba u nedjelju, 31.07., u 09.00 sati ka Parizu gdje će našim olimpijcima na dispoziciji biti hotel u kojem će se odmoriti do leta za Rio koji je predviđen isti dan u 23.00 sata.

Uloživši velike napore, menadžment i administracija OK BiH je učinila sve što je bilo moguće da se našim olimpijcima uz maksimalan komfor i najbržom i najjednostavnijom konekcijom omogući dolazak na konačnu destinaciju.

Uz obezbjeđenu policijsku pratnju, na put za Rio iz Sarajeva je krenuo manji dio bh delegacije, dok će se većina sportista i trenera priključiti u Zenici i nastaviti put za Zagreb.

OK BiH koristi još jednu priliku da poželi puno sportske sreće svim našim olimpijcima, uvjereni da će dostojno i reprezentativno predstavljati Bosnu i Hercegovinu na najznačajnijem sportskom takmičenju – Olimpijskim igrama Rio 2016.

(Reprezentacija.ba)