Burnić nakon Manchester Uniteda, nastupio i protiv Citya

Borussia Dortmund i Manchester City danas su odmjerili snage u okviru International Champions Cupa u Kini, a pobjednik meča je odlučen izvođenjem penala.

Regularni dio utakmice završen je bez pobjednika rezultatom 1:1, te je Manchester City nakon penala ostvario pobjedu rezultatom 6:5.

Aguero je doveo City u vodstvo od 1:0 u 79. minuti meča, da bi Pulišić u šestoj minuti nadoknade spasio njemački tim poraza.

U seriji izvođenja penala učestvovao je i potencijalni bh. reprezentativac Dženis Burnić koji je postigao gol protiv Citya i ujedno prvijenac u dresu prvog tima Borussije Dortmund.

Burnić je protiv Citya u igru ušao u 63. minuti zamijenivši Sahina.

Podsjećamo, 18-godišnji Dženis Burnić je prije par dana upisao nastup i protiv Manchester Uniteda u meču u kojem je Borussia trijumfovala rezultatom 4:1.

Još sa 17 godina ovaj izuzetno talentovani fudbaler bh. korijena je debitovao za prvi tim Borussije Dortmund.

Burnić je do sada nastupao za U15, U16, U17 selekcije Njemačke, te je trenutno juniorski reprezentativac ove zemlje.

dzenis_burnic800x600-1392982006

Prirodna pozicija mu je centralni vezni ali vrijedi spomenuti da je dosta često znao igrati i na poziciji lijevog beka, kako u svom matičnom klubu tako i u reprezentaciji.

Kvalitetni nastupi i polivalentnost, u pojedinim skautskim izvještajima Burnića su smjestili u sami vrh evropskog fudbala te se smatra za jednog od najperspektivnijih igrača na svojoj poziciji na Starom kontinentu.

Iako se pominje već dugo vremena nalazi na listi potencijalnih reprezentativaca naše zemlje, Burnić još uvijek nije dobio poziv u nacionalni tim BiH.

(Reprezentacija.ba)