Medunjanin na press konferenciji

Izraelski Maccabi iz Tel Aviva sutra navečer igra prvu utakmicu trećeg pretkola Europa Lige protiv Panduriija, a na press konferenciji povodom utakmice medijima se obratio naš reprezentativac Haris Medunjanin.

Na zvaničnoj press konferenciji Maccabija uoči sutrašnjeg gostujućeg meča protiv rumunjskog Panduriija medijima su se obratili trener Arveladze i naš veznjak Medunjanin.

Shota Arveladze je poručio kako još uvijek sezona nije počela u pravom smislu, te da njegovu ekipu očekuje teška utakmica.

“Ovo je još uvijek predsezona. Mi smo odigrali četiri službene utakmice, dok je za razliku od nas momčad Pandurii odigrala i jednu ligašku utakmicu. Očekuje nas težak meč, ali vjerujemo u dobar rezultat kako bi što mirnije dočekali revanš susret.

shota-arveladze

Strateg Maccabija je kazao da činjenica što se revanš susret igra u Tel Avivu ne predstavlja posebno značajnu prednost za njegov tim.

“Ne mogu puno obećati, ali se nadam da će teren biti u dobrom stanju. Ponavljam još jednom očekuje nas teška utakmica.”

Haris Medunjanin: Rumunija je 1994. imala veoma dobar tim

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin je istakao kako od rumunjskih igrača poznaje Adriana Mutua.

“Poznajem Adriana Mutua i znam da je Rumunija 1994. godine imala veoma dobar tim. Također znam nekoliko bh. igrača koji su igrali u Rumuniji”, izjavio je Medunjanin i dodao:

“Igramo protiv veoma dobre ekipe i moramo biti maksimalno spremni za sutrašnji izazov.”

Utakmica trećeg pretkola Europa Lige Pandurii – Maccabi se igra sutra, 28. jula sa početkom od 21,00 sati.

(Reprezentacija.ba)