Golman bh. reprezentacije i londonskog Chelsea Asmir Begović prije par dana učestvovao je na turniru u New Yorku organizovanom od strane “Showdown” fondacije čiji je vlasnik Begovićev idol iz djetinjstva Steve Nash.

Begović je kao specijalni gost turnira nastupio na jednom fudbalskom meču na mini terenu, te je izabran za najboljeg pojedinca susreta.

Snage su odmjerile ekipe bivšeg NBA košarkaša Stevea Nasha i proslavljenog američkog fudbalera Landona Donovana, a uspješnija je bila momčad Nasha.

Nakon utakmice naš reprezentativac je razgovarao sa trenerom ekipe Stevea Nasha, glumcem Jasonom Sudeikisom, a potom je dao izjavu za američke medije u kojem je otkrio svoje impresije pod vodstvom novog trenera u timu Chelsea Antonia Contea.

“Za sada je sve sjajno. Ispunjavamo ono što novi trener zahtijeva od nas. Radimo naporno i želimo da napravimo poboljšanje u našoj igri. Biće potrebno malo vremena, ali za sada ide dobro i nadam se da će vremenom biti sve bolje”, poručio je Begović.

asmir begovic 2016

Asmir Begović je prošle sezone u timu Chelsea upisao ukupno 15 ligaških nastupa, a tokom dosadašnjeg dijela priprema branio je na svim kontrolnim mečevima.

Italijanski stručnjak Antonio Conte je preuzeo klupu Chelsea nakon završetka Europskog prvenstva na kojem je uspješno vodio selekciju Italije.

 

(Reprezentacija.ba)