Duljević sretan u Sarajevu

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo i A reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Duljević uvršten je prema InstatFootballu na popis najtalentovanijih igrača sa dijela područja bivše Jugoslavije  piše Agencija Anadolija.

Duljević je u dosadašnjoj karijeri sakupio pet nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, 13 za U21 reprezentaciju, dok je u dresu FK Sarajevo odigrao 67 zvaničnih utakmica u protekle dvije godine.

“Zaista lijepo priznanje, koje svakako godi i potvrđuje moj vrijedan rad u voljenom klubu. Nadam se da ću igrama i u novoj sezoni biti od pomoći ekipi Sarajeva da ostvari dobre rezultate”, rekao je Duljević.

Duljević igra na poziciji ofanzivnog krilnog napadača, a statistički gledano u toku utakmice šutira 2,9 puta, ostvaruje 3,6 ključnih dodavanja, ulazi u 25 driblinga uz uspješnost od 66 posto.

Također, u izvještaju se navodi da Duljević jako dobro koristi i svoju slabiju nogu, te da posjeduje dovoljno kvaliteta da nastupa u mnogo jačoj ligi, što potvrđuje i interes nekoliko evropskih klubova.

“Postoji interes nekoliko klubova i mogu reći da sam svoju karijeru prepustio klubu, koji vodi računa o tome. Na meni je da svakodnevno treniram i trudim se. Sretan sam u FK Sarajevo”, izjavio je Duljević.

Pored Duljevića među najboljima su još i Radovac, Graovac, Karačić

Osim Duljevića mjesto na spomenutom popisu talenata našao je i talentovani član ”bordo” tima Samir Radovac. Pored dvojca iz FK Sarajevo, među najboljim u ligama BiH, Makedonije, Crne Gore i Slovenije iz bh. šampionata nalazi se još i Danijel Graovac, član HŠK Zrinjski, te bivši golman popularno zvanih ”plemića” Goran Karačić.

(Reprezentacija.ba)