Burnić zaigrao u prvom timu Borussije

Danas je u Kini u okviru pripremnog turnira ekipa Borussije Dortmund ostvarila uvjerljivu pobjedu nad Manchester Unitedom rezultatom 4:1.

Borussia Dortmund je ostvarila pobjedu zahvaljujući golovima Castra (2x), Aubameyanga i Dembelea. Jedini gol za englesku momčad postigao je bivši fudbaler Borussie Mkhitaryan.

U redovima tima iz Dortmunda nastup protiv Manchester Uniteda je i upisao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, 18-godišnji Dženis Burnić. On je u igru ušao u 61. minuti umjesto Schmelzera.

Još sa 17 godina ovaj izuzetno talentovani fudbaler bh. korijena je debitovao za prvi tim Borussije Dortmund.

Burnić je do sada nastupao za U15, U16, U17 selekcije Njemačke, te je trenutno juniorski reprezentativac ove zemlje.

Prirodna pozicija mu je centralni vezni ali vrijedi spomenuti da je dosta često znao igrati i na poziciji lijevog beka, kako u svom matičnom klubu tako i u reprezentaciji.

dzenis burnic

Kvalitetni nastupi i polivalentnost, u pojedinim skautskim izvještajima Burnića su smjestili u sami vrh evropskog fudbala te se smatra za jednog od najperspektivnijih igrača na svojoj poziciji na Starom kontinentu.

Iako se pominje već dugo vremena nalazi na listi potencijalnih reprezentativaca naše zemlje, Burnić još uvijek nije dobio poziv u nacionalni tim BiH.

(Reprezentacija.ba)