Ronaldo očekuje titulu

Selekcija Portugala prvi je finalist Europskog prvenstva, a njihov kapiten Cristiano Ronaldo vjeruje da mogu do titule prvaka Europe.

Portugalci su u polufinalu porazili reprezentaciju Velsa rezultatom 2:0 i tako ostvarili plasman u finale Eura.

Ponajbolji fudbaler današnjice i kapiten selekcije Portugala Cristiano Ronaldo je postigao gol protiv Velsa, a nakon utakmice je izjavio:

“Finale smo sanjali od početka prvenstva, znali smo da će put biti težak. Imali smo teške trenutke, ali je bolje početi lošije i imati pozitivan završetak. Ipak, još uvijek nismo ništa osvojili, ali je naš san i dalje živ. Nadam se da ćemo se smijati i radovati nakon finala, da ćemo plakati od sreće ovog puta. Oduvijek sam govorio da sanjam osvajanje trofeja s Portugalom, a sada smo veoma blizu toga i vjerujem da ćemo osvojiti Euro. S mnogo rada, skromnosti, duha i požrtvovanosti, što sam uvijek pokazivao u svojoj karijeri, sve je moguće”, poručio je Ronaldo.

Za reprezentaciju Portugala pobjeda nad Velsom je bila prva na EP u regularnom dijelu utakmice. Portugalci su u grupnoj fazi tri puta remizirali, zatim u osmini finala nakon produžetaka izbacili Hrvatsku, a u četvrtini finala poslije boljeg izvođenja penala eliminisali Poljsku.

 

U finalu EP koje se igra u nedjelju 10. jula ove godine Portugal će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Njemačka – Francuska.

(Reprezentacija.ba)