Portugalci i Velšani će od 21,00 sati igrati prvi susret polufinala Eura

Prvom utakmicom polufinala večeras u Francuskoj počinje sama završnica Evropskog prvenstva u fudbalu, a snage će odmjeriti selekcije Portugala i Velsa, javlja Anadolu Agency (AA).

Duel Portugala i Velsa igrat će se na gradskom stadionu u Lyonu sa početkom u 21 sat, a pravdu na terenu će dijeliti švedski sudac Jonas Eriksson.

Publiku očekuje zanimljiva fudbalska predstava u kojoj će Portugal i Vels prvi put odmjeriti snage na zvaničnoj takmičarskoj utakmici jer su do sada odigrali svega tri prijateljska meča.

Portugal je do polufinala došao ne bez ijedne pobjede na prethodnih pet mečeva, uključujući tri remija iz grupne faze i remije nastavku turnira protiv Hrvatske i Poljske kada su prolaz dalje izborili golom u produžecima, odnosno boljim izvođenjem jedanaesteraca.

S druge strane, Vels je prva reprezentacija koja je na prvom nastupu na Evropskom prvenstvu došla do polufinala još od 1992. godine kada je to uspjela selekcija Švedske.

Zbog parnih žutih kartona večeras u dresu Portugala neće nastupiti William Carvalho, a u Velsu zbog suspenzije neće igrati Ben Davies i Aaron Ramsey.

Bit će to zanimljiv duel i dva fudbalera Real Madrida u ulogama kapitena dvije reprezentacije, Cristiana Ronalda s jedne i Garetha Balea s druge strane. Nakon pobjede Portugala nad Hrvatskom u osmini finala pažnju svjetske javnosti ponajviše je privukla scena Ronaldovog tješenja uplakanog saigrača iz Reala Luke Modrića, pa će i večeras biti zanimljivo pratiti kome će pripasti uloga tješitelja u duelu Ronalda i Balea.

Pošto je već postao prvi fudbaler u historiji koji je davao golove na četiri Eura, Ronaldo u večerašnji meč ulazi sa ukupno osam golova na Evropskim prvenstvima i ima priliku da stigne ili pretekne najboljeg strijelca Evropskih prvenstava Michela Platinija koji je postigao devet golova, prenosi Anadolu Agency (AA).

(Reprezentacija.ba)