Teletović napušta Phoenix Sunse

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović od naredne sezone u NBA ligi će igrati za tim Milwaukee Bucksa.

Teletović je dogovorio suradnju sa ovom ekipom koju trenira Jason Kidd koji je bio trener Teletoviću za vrijeme igranja u Brooklyn Netsima.

“Da, istina je. Dogovorio sam se sa Milwaukee Bucksima. Nije istina da sam potpisao ugovor, jer bih to tek trebao uraditi kada odem u Ameriku, ali naÄelno smo dogovorili sve uslove. Proveo sam sjajnu godinu u Phoenixu, a u Milwaukee idem jer su pokazali najvÅ¡e želje da me vide u svojim redovima. Imao sam nekoliko ponuda, ali na kraju sam se ipak odluÄio za Buckse, a jedan od razloga je i Äinjenica Å¡to ću ponovo saraÄ‘ivati sa Jasonom Kiddom, s kojim imam sjajan odnos i sa kojim sam već saraÄ‘ivao u Brooklynu. Ovo je nova stranica u mojoj karijeri i radujem se novim izazovima, a o svemu ću imati neÅ¡to viÅ¡e reći nakon Å¡to potpiÅ¡em ugovor”, poruÄio je Teletović.

Naš reprezentativac bi sa Bucksima trebao potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 30 miliona dolara.

Podsjećamo, Teletović je protekle sezone igrajući za Phoenix Sunse oborio rekord NBA lige po broju ubaÄenih trojki kao rezervni igraÄ.

(Reprezentacija.ba)