Džumhur nakon pobjede u prvom kolu Wimbledona

Bh. teniser Damir Džuhmur je u meču protiv Kudle stigao do svoje prve pobjede na turniru u Wimbledonu čime je ostvario plasman u 2. kolo ovog turnira.

Džumhur je protiv favorizovanog Kudle slavio pobjedu rezultatom 3:2, a nakon meča je bio izuzetno sretan.

“Dočekao sam prvu pobjedu na Wimbledonu, najvećem teniskom turniru. Zaista se osjećam jako dobro nakon pobjede. Umoran sam, više od tri sata sam igrao što zbog mog pada u igri, što zbog odlične Kudline igre u trećem i četvrtom setu. Prezadovoljan sam pobjedom. Moja igra je u tri i po seta bila odlična, a stvari koje sam radio u ostatku meča se mogu popraviti”, poručio je Džumhur i dodao:

“Bitno je da sam prošao dalje i zato su Grand Slamovi teški turniri jer i nakon 2:0 u setovima ništa nije gotovo jer ste pod pritiskom drugog igrača. Kudla je igrač koji igra puno bolje na travi, koji je prošle godine igrao u četvrtom kolu ovog turnira i drago mi je da sam došao do prve pobjede na Wimbledonu”.

Francuz Pierre-Huhues Herbert je naredni Džumhurov protivnik. Herbert je u okviru 1. kola ostvario iznenađenje i izbacio Kohlschreibera.

“Nadam se da mogu da odigram dobar meč protiv Herberta. Iskreno, nisam iznenađen njegovom pobjedom nad Kohlschreiberom. On je odličan igrač, pogotovo na travi, igra veoma dobro servis-volej igru, vrlo dobro pokriva teren nakon servisa, dobro returnira, igra brzo i njegovom stilu igre najviše odgovara trava. Broj jedan je u dublu sa Mahutom ove godine i volej, servis i return su njegova najbolja oružja. Bit će jako težak meč. Jedna stvar koja nije dobra je što sam se malo povrijedio, radi se o povredi gluteusa lijeve noge i nadam se da nije ništa ozbiljno i da neću imati problema prekosutra. Nadam se da ću moći pružiti dobru partiju”, istakao je Džumhur nakon pobjede nad Kudlom.

(Reprezentacija.ba)