Danas će se u Zenici odigrati prijateljski meč između ženske seniorske i juniorske selekcije BiH

Ženska seniorska reprezentacija BiH, sačinjena od igračica iz Premijer ženske lige okupila se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će danas odigrati kontrolnu utakmicu sa „U-19“ selekcijom, javlja Fudbalski savez BiH.

Selektorka Samira Hurem smatra da su ovakva okupljanja korisna za fudbalerke koje konkurišu za „A“ tim:

„Moramo razmišljati o budućnosti i ove igračice su na našem širem spisku, te im trebaju ovakva okupljanja da se upoznaju sa profilom reprezentativke i kvalitetom koji moraju posjedovati kako bi konkurisali za „A“ tim. Ovakva okupljanja su za te igračice priprema za ono što ih očekuje u budućnosti, a to je nastupanje za seniorsku reprezentaciju.“

Osvrnula se Hurem i na aktivnosti našeg „A“ tima:

„Igrali smo dobro. Ostala nam je još utakmica sa Srbijom i nadam se da ćemo i nju odraditi na pravi način i ostati na trećoj poziciji u grupi. Trebamo razmišljati i kako dalje. Imamo igračica koje su u godinama i moramo svarati tim. Želimo ići na Evropsko prvenstvo i moramo imati bazu kvalitetnih igračica. Stvaranjem „B“ tima, njihova okupljanja i utakmice će sigurno pojačati i kvalitet „A“ selekcije. Potrebno je da nam spisak igračica bude veći kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve.“

Kao što je poznato, osim reprezentacije Samira Hurem vodi i prvakinje Bosne i Hercegovine, ekipu SFK 2000 Sarajevo koja je nedavno saznala imena protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka:

„Grupa je teška, ali lakih i nema. Ženski fudbal je razvijen u svakoj zemlji. Nismo imali sreće, izraelski tim je jako kvalitetan. Reprezentacija će svakako igrati prijateljski meč sa Ukrajinkama gdje ćemo vidjeti dosta igračica koje nastupaju za njihove šampionke. Naš cilj je da prođemo dalje i radićemo na tome. Bitno je da igramo dobro i da igračice napreduju u takvim utakmicama“, kaže Hurem.

Utakmica između naše „B“ i „U-19“ selekcije počinje danas u 18.00 u zeničkom Trening kampu.

(Reprezentacija.ba)