Bh. kadeti drugi meč na SP igraju protiv Francuske 

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će sa početkom od 16,30 sati u Zaragozi odigrati svoju drugu utakmicu Svjetskog prvenstva.

Naši kadeti nakon pobjede nad Dominikanskom Republikom rezultatom 84:59, danas igraju protiv selekcije Francuske koja je poražena u prvom kolu od Južne Koreje rezultatom 90:84.

BiH je do pobjede nad Dominikanskom Republikom predvodio Džanan Musa sa 32 poena, te Sani Čampara koji je ubacio 18 poena.

Čampara je imao dosta problema sa povredama na pripremama, ali zdravstvena situacija je iz dana u dan sve bolja i bolja.

“Mislim da je bila dobra utakmica obzirom da je naš prvi meč i da smo bili u grču. Ukoliko igramo zajedno, možemo sve pobijediti. Što se tiče Južne Koreje sve su nas iznenadili i lijepom igrom došli do trijumfa”, poručio je Čampara nakon pobjede u prvom kolu i dodao:

“Sigurno je da možemo dobiti obje ekipe i sa tri pobjede otići dalje. Ovdje u Zaragozi je dosta vruće i umor nas je savladao. Sjeli smo zajedno i prikupili snage i odličnom atmosferom započeli ovaj turnir.”

Današnju utakmicu protiv Francuske moći ćete pratiti uživo putem zvaničnog Youtube kanala FIBA-e.

(Reprezentacija.ba)