Odlična atmosfera u bh. timu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je u Japan gdje će učestvovati na Kirin Kupu.

Više od 12 sati trajao je put naše reprezentacije iz švicarskog Ciriha do japanske Osake.

Uz vrhunske uslove komfora u avionu među našom reprezentacijom tokom cijelog leta vladala je odlična atmosfera, pa je uz puno smijeha i humora sam put prošao brže.

Da se igrači koji su stigli zajedno u Japan očigledno odlično slažu potvrđuju i mnogobrojne fotografije na kojima je vidljiv visok timski duh koji postoji u našoj fudbalskoj reprezentaciji.

Našim igračima izuzetno su zanimljivi japanski narod, jezik, arhitektura i hrana.

Bh. tim boravi u Nagoyi gdje će u petak 3. juna u 9 sati po našem vremenu odigrati prvi susret Kirin Kupa protiv Danske. Četiri dana poslije u Osaki igramo protiv Japana ili Bugarske.

Prema navodima Fudbalskog saveza BiH selektor Mehmed Baždarević na Kirin Kupu će računati na sljedeće igrače: Pirić, Šehić,  Šunjić, Kolašinac, Kosorić, Cocalić, Vranješ, M. Sušić, Bekić, Kožulj,  Stevanović, Hadžić, Hajrović, Duljević, Grahovac, Krunić, Arežina, Vrančić, Medunjanin, Đurić i Hodžić.

Sa reprezentativcima su u Japan stigli i naši navijači, koji tradicionalno na sve utakmice reprezentacije BiH putuju sa agencijom Centrotours. Neće ih biti mnogo, ali kako kažu pokušaće dati što veću podršku našim reprezentativcima.

Bh. navijači u Tokiju

Bh. navijači u Tokiju

(Reprezentacija.ba)