Navijači ponovo pokazali najbolje lice

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jedan je od najvećih simbola države Bosne i Hercegovine.

Patriote iz cijelog svijeta redovno posjećuju utakmice fudbalske reprezentacije BiH, kako bi prvenstveno pokazali ljubav prema domovini, a pri tome i navijali za naše najbolje fudbalske reprezentativce.

I jučer je u švicarskom St. Gallenu reprezentaciju Bosne i Hercegovine bodrilo više hiljada navijača koji su većinom uz skupo plaćene ulaznice putovali još po 30 sati kako bi uživo bodrili našu reprezentaciju. Dodajte uz to još visoke troškove puta i smještaja, ali i pomjeranje svojih ličnih i poslovnih obaveza kako bi prisustvovali utakmici.

Manji, ali ne beznačajan trud, uložili su i milioni navijača ispred malih tv. ekrana koji su svoje slobodno vrijeme prilagodili tako da mogu gledati prijenos uživo naše reprezentacije, te pri tome sebi još jednom priredili značajan stres i sekiraciju.

Svim navijačima koji su jučer uživo ili putem malih tv. ekrana gledali utakmicu Španija – Bosna i Hercegovina iskreno hvala na bespoštednoj i neizmjernoj podršci koju redovno pružaju fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Iskreno i od srca možemo napisati kako je sramotno da toliki trud koji ulože i žrtvuju milioni navijača ne cijene pojedini reprezentativci, koji često svoj ego i neodgoj stave ispred interesa države, navijača, svog tima i trenera, pa nepromišljenim ponašanjem poput tuča, gađanja protivničkih igrača predmetima ili svađa sa sudijama na cjedilu ostave svoj tim, a izdaju sve one koji navijaju za tu reprezentaciju.

Za Bosnu i Hercegovinu mogu igrati samo sportski vitezovi, oni kojima će na prvom mjestu država, navijači i tim, a ne njihov lični ego.

(Reprezentacija.ba)