Izabranici Darke Nestorovića sutra (31. maj) igraju sa olimpijskom selekcijom BiH, a 3. juna će odmjeriti snage sa vršnjacima iz Azerbejdžana

U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine koja će odigrati pripremne utakmice sa našom olimpijskom selekcijom i reprezentacijom Azerbejdžana, okupila se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, prenosi Fudbalski savez BiH.

O predstojećim provjerama selektor Darko Nestorović kaže:

„Zahvalio bih se Savezu koji nam je omogućio da odigramo dvije kvalitetne pripremne utakmice. One će nam dobro doći pred nastavak kvalifikacija, ali i da provjerimo neka nova imena koja konkurišu za naš U21 tim. Četiri mlada reprezentativca su trenutno na okupljanju A tima, tako da se otvorio prostor za neke nove momke koji su svojim igrama u klubovima pokazali da zaslužuju poziv. Tu ima i nekih mlađih igrača koji će moći nastupati i u naredom kvalifikacionom ciklusu. Pred nama su kvalitetne provjere, a na igračima je da se pokažu.“

Sa prvobitnog spiska za ovu reprezentativnu akciju nedostajaće dva igrača:

„Imamo dvije izmjene u sastavu. Hajradinović i Suljić pregovaraju sa svojim klubovima oko produženja saradnje i imaju naše odobrenje da propuste ovo okupljanje. Naknadno smo pozive uručili dvojici mladih igrača Sarajeva, Osmanoviću i Rastoderu“, rekao je Nestorović.

Mladi reprezentativci će danas u 17.30 obaviti trening, a selektor i igrači će 15 minuta prije biti na raspolaganju predstavnicima medija za izjave.

Utakmica mlade i olimpijske selekcije na programu je sutra (31. 5. 2016) u 17.00 sati u zeničkom Trening kampu, dok će meč sa Azerbejdžanom biti odigran 3. juna u 17.00 u Krškom (Slovenija).

(Reprezentacija.ba)