Asmir i Nicolle u emisiji Trans World Sport

Gost posljednjeg izdanja poznate sportske emisije Trans World Sport bio je naš reprezentativac Asmir Begović zajedno sa svojom suprugom Nicolle.

Golman londonskog Chelsea i naše fudbalske reprezntacije Asmir Begović je u pomenutoj reportaži govorio o svojim prvim fudbalskim koracima, osnovanoj Fondaciji ABF, privatnom životu…

Karijeru je započeo u engleskom Portsmouthu, a zatim je 2010. godine prešao u redove Stoke Citya gdje po prvi put nastupio u Premiershipu.

“Moje iskustvo u Stoke Cityu je fantastično. Proveo sam pet odličnih godina tu i upoznao mnogo dobrih ljudi. Sa ovim klubom sa po prvi put okusio slast igranja u Premiershipu.

Nakon epizode u Stoke Cityu, Begović je prošle godine postao novi igrač londonskog Chelsea.

Kazao je kako je prelazak u Chelsea predstavlja veliki uspon u njegovoj karijeri i da je to jedan od najvećih klubova na svijetu.

Također, Begović je otkrio kako uživa u igranju virtualne igrice “Fantasy football”.

Asmir Begović je osnovao fondaciju (Asmir Begovic Foundation – ABF) za pomoć djeci. Cilj Fondacije ABF je prikupljanje novca i finansiranje različitih ustanova koje će pomoći djeci u oslobađanju od stresa, skloniti ih sa ulica i motivisati da se bave sportom. Begovićeva fondacija pomaže djeci u Engleskoj i BiH.

Njegova supruga Nicolle se bavi jahanjem, odnosno dresurom konja i veoma je uspješna u tome. Nastupa na Olimpijadama i brojnim takmičenjima.

Nicolle je rođena u Americi odakle se nakon 10 godina života sa roditeljima preselila u Englesku. Godine 2013. Nicolle je dobila i bh. državljanstvo.

(Reprezentacija.ba)