Velika podrška reprezentaciji Španije u austrijskom Schrunsu

Fudbalska reprezentacija Španije, koja će u nedjelju u St. Gallenu u prijateljskoj utakmici odmjerit snage sa Bosnom i Hercegovinom, danas je stigla u Austriju. Naime, Špancima će austrijski gradić Schruns biti baza u kojoj će obaviti prvu fazu priprema za EURO 2016 u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Vicente del Bosque, selektor Španije u austrijsku bazu poveo je manje poznate igrače, koji će se suprotstaviti izabranicima Mehmeda Baždarevića 29. maja.

Tako će priliku za dokazivanje vjerovatno dobiti: Sergio Asenjo, Pau Lopez, Bellerin, Jorge Mere, Diego Llorente, Lekue, Fornals, Marco Asensio, Denis Suarez, Williams i Oyarzabal.

Uz njih del Bosque će na raspolaganju imati i igrače koji nisu igrali ili ne igraju finale Lige Evrope, Lige Šampiona ili Kupa kralja, a to su: Mikel San Jose, Cesar Azpilicueta, Bruno, Cesc Fabregas, David Silva, Pedro, Aritz Aduriz i Nolito, a priključio im se i Franc Batra iz Barcelone koji je stigao tri dana prije nego što je bilo planirano.

Ostali igrači Barce, zajedno sa onima koji nastupaju u inostranstvu priključit će se reprezentaciji u nedjelju, dok će dolaskom igrača iz Atletico i Real Madrida Del Bosque kompletirati tim za EP tek 4. juna.

Prema navodima internet stranice Fudbalskog saveza Španije odmah po dolasku u Austriju reprezentativci su trebali održati večernji trening.

Španija i BiH sastat će se 29. maja na AFG Areni u St Gallenu sa početkom u 18 sati.

Osim sa bh. timom, Crvena furija će tokom priprema za EURO 2016 odigrati test utakmice sa Južnom Korejom 1. juna u Salzburgu i šest dana kasnije sa Gruzijom u Getafeu.

 

(Reprezentacija.ba)