Počelo okupljanje za meč protiv Španije

Fudbalska reprezentacija BiH okupiće se danas u švicarskom St. Gallenu kako bi započela pripreme za nedeljni prijateljski susret protiv Španije.

U hotel Santispark jučer je stigao naš stručni štab, kao i nekolicina reprezentativaca koja igra u BiH i Turskoj.

Njima će se do kraja dana pridružiti ostatak tima, a večeras će bh. reprezentacija obaviti i prvi trening u sklopu priprema za prijateljski meč protiv europskih šampiona.

“Fudbalska ljepotica” koja se igra u nedjelju velika je prilika da Baždarević testira svoje igrače protiv jednog superkvalitetnog protivnika, a informacija da će utakmicu prenositi više od 150 tv. kuća diljem svijeta ovom meču daje dodatnu težinu i važnost.

Iz reprezentacije su izostali standardni Ibišević i Lulić, kao i Bičakčić, a Baždarević protiv Španije neće moći računati ni na Matea Sušića koji ima klupske obaveze na dan utakmice. U tim su vraćeni Medunjanin i Hajrović.

Očekuje se kako će Baždarević protiv Španije krenuti sa najboljim sastavom koji ima, ali i da će priliku dobiti pojedini igrači koji do sada nisu nastupali za A tim, u prvom redu Armin Hodžić koji iza sebe u Dinamu ima sezonu iz snova.

Utakmica protiv Španije igra se u nedjelju 29. maja u 18 sati na AFG Areni u St. Gallenu uz direktan prijenos na Face TV. Preostale ulaznice za ovaj meč možete kupiti na portalu Starticket.ch.

Bosna i Hercegovina će u St. Gallenu imati odličnu podršku navijača, baš kao što je bilo u martu u Cirihu protiv Švicarske. Navijačima i patriotima koji će iz cijele Europe doći na ovaj meč, od rezultata još je važnije da Mešini igrači pokažu maksimalno zalaganje i borbu za državni dres i sve ljude koje predstavljaju u njemu.

Nakon utakmice protiv Španije naša reprezentacija, u smanjenom broju, putuje u Japan na Kirin Kup na kojem će u periodu od 3. do 7. juna igrati protiv Danske i Japana/Bugarske.

Foto: Reprezentacija.ba

Foto: Reprezentacija.ba

Spisak pozvanih reprezentativaca za utakmice protiv Španije i utakmice Kirin Kupa u Japanu:

Golmani: Asmir Begović (Chelsea, Engleska), Ibrahim Šehić (Qarabag, Azerbejdžan), Kenan Pirić (Sloboda), Goran Karačić (Zrinjski).

Odbrana: Ognjen Vranješ (Sporting Gijon, Španija), Mateo Sušić (Sheriff Tiraspol, Moldavija), Emir Spahić (HSV, Njemačka), Ervin Zukanović (Roma, Italija), Sead Kolašinac (Shalke 04, Njemačka), Edin Cocalić (Mechelen, Belgija), Toni Šunjić (Stuttgart, Njemačka), Almir Bekić (Sarajevo), Aleksandar Kosorić (Željezničar), Samir Memišević (Radnik).

Vezni red: Muhamed Bešić (Everton, Engleska), Miralem Pjanić (Roma, Italija), Adis Hušidić (LA Galaxy, SAD), Mario Vrančić (Darmstadt, Njemačka), Sanjin Prcić (Perugia, Italija), Anel Hadžić (Eskisehirspor, Turska), Srđan Grahovac (Rapid, Austrija), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv, Izrael), Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg), Tino Sušić (Hajduk Split, Hrvatska), Haris Duljević (Sarajevo), Edin Višća (Medipol Basaksehir, Turska), Miroslav Stevanović (Željezničar), Izet Hajrović (Eibar, Španija).

Napad: Edin Džeko (Roma, Italija), Milan Đurić (Cesena, Italija), Riad Bajić (Konyaspor, Turska), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb, Hrvatska).

(Reprezentacija.ba)