Sejfić je u prošloj sezoni nastupao za mostarski Student te Vogošću

OdliÄni bh. koÅ¡arkaÅ¡ Ismet Sejfić posljednjih sedmica intenzivno trenira u Sloveniji pod dirgentskom palicom Ozrena Seleskovića, piÅ¡e Klix.ba.

Sejfić se nalazi na meti brojnih klubova iz regiona, ali i Evrope ali time se kako kaže ne opterećuje.

“Moje je da vrijedno radim, a ostalo je na agentu. Kada se dobro spremim siguran sam da mogu joÅ¡ dosta napraviti u karijeri napredovati i potpisati vrhunski ugovor. Imam priliku da uÄim od Ozrena Seleskovića i sigurno da je to stepenica viÅ¡e u mom daljem koÅ¡akaÅ¡kom razvoju”, kaže Ismet Sejfić.

InaÄe, Seleksković je uspjeÅ¡ni trener koji ima velike zasluge za stvaranje nekoliko velikih koÅ¡arkaÅ¡kih imena u naÅ¡oj zemlji, a posebno treba izdvojiti NBA zvijezdu Jusufa Nurkića kojem je bio prvi trener u karijeri.

U nedavno završenoj sezoni Sejfić je briljirao u dresu Studenta, a u polufinalu play-offa A1 lige nosio je dres Vogošće, koja je poražena od sarajevske Bosne.

U nekoliko utakmica naprosto je oduÅ¡evio ljubitelje koÅ¡arke, ali i trenere. Tako je protiv Sparsa u Sarajevu postigao 34 poena, a bilo je joÅ¡ fantastiÄnih utakmica protiv Å irokog, Zrinjskog, BN Basketa gdje je zabilježio 24 skoka, Å¡to je jedan od najvećih brojeva skokova ikada u domaćem prvenstvu, navodi Klix.ba

(Reprezentacija.ba)