U subotu, 28. maja 2016. godine na Glavnom gradskom trgu u Bihaću više od 400 djece iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine će igrati zabavni fudbal šireći UEFA-inu ideju RESPECT, javlja Fudbalski savez BiH.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine kao društveno odgovorna organizacija vjerno podržava ovaj projekat ističući važnost fudbala i njegove inkluzivnosti kao socijalizatora za sve generacije.

„Fudbal kao timski i najpopularniji sport na svijetu je sport okupljanja i prijateljstva, te je iznimno važno djeci omogućuti pristup igri kao zdravom načinu odrastanja, pa makar to bio i zabavni fudbal. Nogometni/Fudbalski savez BiH ima privilegiju biti dijelom pozitivne priče kao što je projekat “Mini šampioni” i nadam se da će se djeca iz Bihaća vratiti kućama sa osmjehom na licu, puni utisaka i novih poznanstava.“ – izjavio je generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković.

Projekat „Mini šampioni“ organizuje humanitarna organizacija Open Fun Football Schools koja već petu godinu zaredom u drugom gradu Bosne i Hercegovine okuplja djecu na dan finala UEFA Lige šampiona kako bi se povezali sa svojim vršnjacima i iz drugih krajeva BiH, te u radosti i igri proveli dan.

(Reprezentacija.ba)