Na turniru će učestvovati 16 kadetskih timova iz regije

Treći Turnir prijateljstva u Etno selu Stanišić u Bijelini, na kojem će nastupiti 16 kadetskih ekipa renomiranih fudbalskih timova iz regiona, počinje sutra i završava se u nedjelju, javlja Anadolija.

Na turniru koji je i ove godine uvršten u kalendar Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) timovi će u prvoj fazi takmičenja biti podijeljeni u četiri grupe.

Grupu „A“ sačinjava Crvena zvezda (Beograd), Budućnost (Podgorica), Željezničar (Sarajevo) i Zagreb, dok će se u grupi „B“ takmičiti Partizan (Beograd), Sarajevo, Osijek, te Vardar (Skoplje). U grupi „C“ nastupiće Dinamo (Zagreb), Vojvodina (Novi Sad), Olimpija (Ljubljana), Velež (Mostar). U grupi „D“ snage će odmjeriti Rijeka, OFK Beograd, Sutjeska (Nikšić) i Sloboda (Tuzla).

“Turnir prijateljstva uspio je što niko drugi nije. Već nekoliko godina okupljamo najbolje fudbalske klubove iz regiona i cilj nam je da putem turnira pokažemo da sve može funkcionisati normalno i pozitivno. Zahvaljujući turniru uspjeli smo i podići nivo fudbala u omladinskim kategorijama na našim prostorima”, rekao je Savo Milošević, nekadašnji proslavljeni fudbalski reprezentativac Srbije, idejni tvorac Turnira prijateljstva u Bijeljini.

Titulu prošlogodišnjeg pobjednika renomiranog turnira branit će beogradska Crvena zvezda.

(Reprezentacija.ba)